1500 ,- KR IGJEN TIL FRI FRAKT!

Den gode spekematen og tilbehøret får du hos Pølsemannen.no
Til kassen
Totalt: 0

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-

Pizzauke

Denne uken har vi valgt å ha pizza uke. Hva er vel bedre enn å kunne kose seg ute i varmen med gode venner med en deilig saftig pizza med akkurat den toppingen du vil. Kanskje vil du prøve noe nytt? Utrolig hva man kan sette sammen og få til å smake. Vi har valgt ut en oppskrift fra matprat.no på en italiensk pizza med spekeskinke og oliven. Dette er en av pizzaene vi er mest glad i, men skal denne uken også prøve nye varianter så kanskje vi får en ny favoritt. Hva er din favoritt? Alle tips taes imot med stor takknemlighet.

Italiensk Pizza med Spekeskinke og oliven.

Her er en oppskrift på ekte Italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften er beregnet for å lage 4 pizzaer.

Pizzafyll

 16 skiver spekeskinke

48 stk sorte oliven

12 ss revet parmesan

 

Pizzadeig

 25 g gjær (1/2 pakke)

3 dl vann

½ dl olivenolje

400 g hvetemel

1 ts salt

 

Pizzasaus

 3 båt finhakket hvitløk

½ stk finhakket løk

2 ss olivenolje

2 ss tomatpuré

2 boks grovhakkede hermetiske tomater

1 ss tørket timian

1 ss tørket oregano

1 ts salt

1 ts grovkvernet pepper

 

Topping

 ½ pakke ruccula

 

Slik gjør du

  1. Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Lag pizzasaus med å frese løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpurè og la det frese i et par minutter.
  3. Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.
  4. Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.
  5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
  6. Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på spekeskinke, oliven og revet parmesan.
  7. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
  8. Dryss over rucculasalat før servering.
Link: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/italiensk-pizza-med-spekeskinke-og-oliven/

 Vi håper du også ønsker å følge oss på Facebook da vi vil legge ut endel bilder og slikt der om denne pizzauken. Noen gode tilbud er også planlagt så følg med.